ponedjeljak, 10. siječnja 2011.

Okruglice na pari


Maja za V-magazin


Pripremite:

400g brašna
2dl tople vode
1 vrećica, 7 g suhoga kvasca
80 g otopljenoga maslaca
1 žličicu soli
1 žličicu jabučnog octa


Od sastojaka zamijesite tijesto. Ostavite na toplom da se diže dok ne udvostruči količinu. Premijesite. Od tijesta načinite "kobasicu" i formirajte okruglice. (Ili "knedle" vadite čašom.) Ostavite pokriveno oko pola sata, da se knedle dignu.


Ako nemate posebnu posudu za kuhanje na pari, zategnite preko posude u kojoj kuha voda kuhinjsku krpu (pazite da nema miris po sredstvima za pranje) i poslažite nekoliko okruglica. Poklopite i ostavite na pari 10 minuta.


Tako pripremljene "knedle" lagane su i upotpunit će svaki mesni ili umak s povrćem.


2 komentara :

  1. imam jedan recept za okruglice na pari i namjeravam ga uskoro isprobati, nisam još nikad tako spremala ovu vrstu tijesta

    OdgovoriIzbriši
  2. ovo je super jelo i ja to radim samo pod imenom "šiške" moj deda vuče korijene iz češke a to je jelo prijeklom od tamo,super je njamiii

    OdgovoriIzbriši