subota, 27. studenoga 2010.

Gusta juha od poriluka


Jeka za V-magazin


Pripremite:

700g poriluka
400 g svinjetine od plećke
200g šampinjona
3 krumpira
maslinovo ulje
sol
papar
svježi vlasac


Pažljivo operite poriluk, uklonite grube vanjske listove i tamno lišće pri vrhu stabljike. Narežite poriluk na malo šire kolutove i prokuhajte 5 minuta. Ocijedite.


Na maslinovom ulju prepecite posoljenu svinjetinu narezanu na komade veličine zalogaja. Kad porumeni, podlijte malo bijeloga vina. Očišćene šampinjone narežite na deblje komade, dodajte u meso, pirjajte još 5 minuta.


Krumpir narežite na kocke i zajedno s porilukom dodajte u meso i gljive. Pirjajte još 15 minuta podlijevajući vodom. Pred kraj dodajte 1 dl bijeloga vina. Pustite da aklohol ispari.



Narežite buketić svježega vlasca i pospite po ovoj juhi koju možete poslužiti kao kompletan obrok.

Servirajte s malo kiselog vrhnja ili naribanim sirom.






 

2 komentara :