petak, 22. listopada 2010.

Riža s medom i povrćem



Pripremite:

2 šalice riže okrugloga zrna
1 zelenu papriku
1 crvenu papriku
1 veliku glavicu luka
1 srednje veliku mrkvu
dvije žlice svježe ribanog đumbira
2 žlice meda
nekoliko klinčića
3 žlice soja sosa
ulje
papar
sol


Prepecite kratko rižu na malo ulja, nalijte s tri šalice vode i kuhajte10 tak minuta.
U woku zagrijte masnoću (biljno ulje ili svinjsku mast) i ubacite na ploške narezan luk, miješajte da uvene, ubacite na uske trake narezanu papriku i mrkvu.



Miješajte da povrće malo uvene, dodajte klinčiće i med. Miješajte da se povrće obloži medom.
Ocijedite rižu, malo je isperite i ubacite u wok.




Izjednačite rižu s povrćem, dodajte đumbir, soja sos i papar.

Dosolite ako je potrebno.










2 komentara :

  1. zvuči jako dobro, no ja se ne usudim isprobavati ovakve slatko-slano-kisele okuse jer nisam sigurna koliko bi se to meni dopalo

    OdgovoriIzbriši
  2. Probaj.
    Ovaj okus nije ni po čemu jako neobičan,
    Povrće i soja sos "pokupe" slatkoću meda,pa se samo blago osjeti.
    Klinčeki jako dobro pašu uz luk.
    Nije nešto posebno ni skupo ni komplicirano, ako ti se ne svidi baš nikako neće biti velika šteta.
    Inače,do sad se svidjelo svima koji su probali,uključujući i moju svekrvu kojoj je vrhunac egzotike - kompot od ananasa.

    OdgovoriIzbriši