srijeda, 22. rujna 2010.

Varivo od vrganja




Pripremite:

400g vrganja
50g maslaca
200g dimljene slanine
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
dvije srednje velike mrkve
korijen peršina
1dl prošeka
100g ječmene kaše
sol
svježe mljeveni papar
svježi timijan



Narežite slaninu na tanke ploške pa ju kratko prepecite na maslacu, dodajte luk, češnjak, mrkvu i peršin, sve sitno narezano. Pirjajte.

Dodajte vrganje narezane na listiće i pirjajte podlijevajući temeljcem ili toplom vodom. Kad je povrće omekšalo zalijte prošekom.




Ječmenu kašu operite i u slanoj vodi i prokuhajte 10tak minuta, šupljikavom žlicom dodajte u pirjane gljive i povrće, dolijte temeljac, dosolite ako je potrebno, popaprite i kuhajte dok kaša posve omekša.




Poslužite posuto svježim vlascem ili ovčjim sirom.
 
 
 
 

2 komentara :

  1. krasan vam ovaj čušpajzić :)

    ja jako volim zagorsku juhu
    nedavno sam napravila pun hamper (znam opako pretjerat s hranom, ovaj put sam više nego uduplo) za neku veselicu i svi su ponjupali po dva, tri tanjura
    i posle zadovoljno otpuhivali
    baš su bili slatki za vidjet, rumeni i omamljeni od fine papice hehe

    polly

    OdgovoriIzbriši
  2. Drago nam je da ti se sviđa.
    Nema ljepšeg prizora od sretnog lica iznad pomazanog tanjura.
    I naš se čuzpajz smazo i kruhom se pomazali tanjuri i još bio malo šarfast pa i vino pasalo.mljac!

    OdgovoriIzbriši