četvrtak, 16. rujna 2010.

Šaruni na padelu




Pripremite:

4 veća šaruna ukupne težine oko 2kg
celer - list i korijen
1 glavica luka
manju glavicu češnjaka
papar u zrnu
2dl maslinova ulja
1dl pošipa ili kvalitetne malvazije
sol
1 limun




U vodu za kuhanje šaruna stavite sol, papar u zrnu, celer, narezan luk i oguljena 3 režnja češnjaka.
Šarunima očistite utrobu i prokuhajte oko 10 minuta.

Odvojite svo meso od kosti i slažite u zdjelu prethodno namazanu maslinovim uljem.




Pripremite marinadu od maslinova ulja, soli, vina i sitno narezanog peršina te sokom od pola limuna.

Slažite meso ribe i obilno zalijevajte marinadom. Na vrh stavite kolutove limuna i pospite peršinom i svježe mljevenim paprom.

Jelo je jednako ukusno i toplo i ohlađeno.






3 komentara :

  1. di nađe tako velike šarune?
    polly

    OdgovoriIzbriši
  2. Bilo ih na Dolcu.
    20 kuna kila,teta ih i očistila.
    Za ovo jelo sam kupila 2kg- bilo 4 ili 5 riba.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super recept! Radila sam nešto slično sa malenim šarunima, bez vina.
    Ovo ću obavezno isprobati, čim dođem na more!

    OdgovoriIzbriši