četvrtak, 5. kolovoza 2010.

Pesto od rajčice




Pripremite:

4 veće rajčice šljivarke
3 režnja češnjaka
tri žlice pinjola ili 5 brazilskih oraha
20tak listova bosiljka
3 grančice timijana
malo ružmarina
sol, papar
ljutu papričicu
1,5 dl maslinova ulja



Prelijte rajčice vrelom vodom, ogulite, odstranite sjemenke i narežite. Ostavite na cjedilu da se malo ocijedi.

Bosiljak, pinjole, narezan češnjak i timijan istucite u mužaru.


Rajčicu ispasirajte dodavajući sol i ulje, dodajte ostale sastojke i sjedinite polagano dodavajući ulje.


Dosolite ako je potrebno, popaprite.


Ovaj umak će sjajno nadopuniti tjesteninu, kuhano meso ili bruschete.
 




1 komentar :

  1. obožavam paradajz i sve što se od njega napravi
    odlično ti ovo izgleda!

    OdgovoriIzbriši