subota, 28. kolovoza 2010.

Linzer tart


Jeka za V-magazin


Pripremite:

200g mljevenih badema
200g brašna
130g šećera
2 žlice šećera s mirisom vanilije
195g maslaca
2 velika žumanjka
1/2 žličice praška za pecivo
malo soli
pola žličice cimeta
2 klinčića zdrobljena u prah


za punjenje:


2 žlice želea od malina
500g malina
200g šećera


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Pomiješajte brašno, bademe, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte hladan maslac nasjeckan na komadiće, brzo izjednačite masu i na kraju dodajte žumanjke. Zamotajte tijesto u prozirnu foliju i ostavite na sat vremena u hladnjak. Ako je masa prečvrsta dodajte nekoliko žlica ledeno hladne vode.


Od tijesta odvojite jednu trećinu, a ostatak razvaljajte i prekrijte dno i stranice maslacem namazanog, oblika za torte ili pite. Uklonite višak tijesta.


Namažite dno voćnim želeom. Pomiješajte maline sa šećerom pa napunite tortu.
Preostalo tijesto razvaljajte i režite u trake. 



Prekrijte tortu preplećući trake tijesta u mrežu. Pecite 30-35 minuta. Pred kraj pečenja prekrijte tortu papirom za pečenje da mreža ne potamni.


Ovu poznatu tortu možete puniti svim vrstama džemova ili mješavinom svježeg i ukuhanog voća.



2 komentara :