četvrtak, 29. srpnja 2010.

Višnje na riži





Pripremite:

za podlogu:

1 šalica riže kratkog zrna
1 žlica maslaca
2 šalice mlijeka
5 žlica vanili šećera
3 žlice likera od višanja
70g čokolade s 60% kakao mase

Na otopljenom maslacu kratko popržite rižu, pošećerite, ulijte mlijeko i kuhajte na laganoj vatri da riža upije tekućinu. Poklopite i pustite da se ohladi. Riža će upiti svo mlijeko i lagano nabubriti.

Otopite čokoladu u likeru i umiješajte u rižu. Odložite u hladnjak.



za kremu:

6 žlica šećera
3dl mlijeka
3 žlice brašna
1/2 dl slatkog vrhnja
50g maslaca
50g krokanta od badema ili narezanih lješnjaka


Šećer otopite u karamel i prelijte mlijekom. Kad se otopi i zakuha, umiješajte brašno razmućeno u vrhnju i skuhajte kremu. U još toplo umiješajte maslac i bademe.

Ohladite.





Kad je riža hladna, u malim kalupićima ili maloj zdjelici formirajte podloške. Svaki premažite kremom, prelijte slojem čokoladne kreme od 100g čokolade otopljene u 1dl slatkog vrhnja.

Ukrasite višnjama.

 




3 komentara :

  1. vrlo privlačno izgleda, no moram priznati da nisam nikad probala napraviti ovakve slatko-riža kombinacije, a morala bi jer me već dugo vrebaju razni recepti ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Probaj.
    Podloga od riže je brzo gotova,abore možeš poslagati svašta.
    Vrlo je zanimljiva kombinacija.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo izgleda predivno.
    Pa još čokolada,krokanat i višnje.
    preprefino.

    OdgovoriIzbriši