četvrtak, 27. svibnja 2010.

Trobojna čokoladna mousse torta




Pripremite, za kalup od 24cm:

3 jaja
2 žlice maslaca
75g tamne čokolade
pola žličice praška za pecivo

za kreme:

200g tamne čokolade + 200g kremastog sira + 200ml slatkog vrhnja
200g mliječne čokolade + 200g kremastog sira + 200ml slatkog vrhnja
200g bijele čokolade + 200g kremastog sira + 200ml slatkog vrhnja
nasjeckanu čokoladu za ukrašavanje


Natrgajte 75g tamne čokolade u posudu i otopite je na pari s 2 žlice maslaca. Kada se čokolada malo ohladi, dodajte 3 istučena jaja i prosijani prašak za pecivo. Konstatno tucite, da dobijete glatku smjesu. Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite 10ak minuta na 170C.


Izvadite iz pećnice, ohladite biskvit, odvojite ga od papira, ali vratite u kalup pa zatim pripremite kreme. Krema se inače može pripremiti tako da pomiješajte svo istučeno vrhnje i sav sir pa onda u trećinu te smjese dodajete svaku čokoladu posebno, no meni je draže pripremati svaku kremu odvojeno.


Otopite tamnu čokoladu na pari, malo je ohladite pa dodajte u mješavinu sira i istučenog slatkog vrhnja. Istucite i ujednačite kremu. Nalijte na tijesto i stavite u hladnjak.

Otopite mliječnu čokoladu, malo ohladite, dodajte u mješavinu sira i istučenog slatkog vrhnja. Rasporedite žlicom na kremu od tamne čokolade i stavite kolač u hladnjak.

Ponovite postupak s bijelom čokoladom, ali s njom budite oprezniji kod otapanja jer ima više masti i brže se topi. Kad nalijete zadnju kremu, stavite kolač u hladnjak. Za 30ak minuta posipajte nasjeckanom čokoladom ili ukrasite voćem. Ostavite da se hladi nekoliko sati ili preko noći, zatim poslužite.


Ako želite da ovaj kolač bude prikladan za LCHF prehranu, onda umjesto različitih čokolada upotrijebite samo tamnu čokoladu u kremi. Prvu kremu pripremite kao u ovom receptu, s tamnom čokoladom u istom omjeru. Drugu, svjetliju kremu pripremite tako da dodate manje tamne čokolade, da krema bude svjetlija. U posljednji sloj nemojte dodavati bijelu čokoladu, već samo pomiješajte tučeno slatko vrhnje i sir, ali tu kremu zasladite sladilom/stevijom i dodajte malo više sira da bude dovoljno čvrsta.








Nema komentara :

Objavi komentar