petak, 21. svibnja 2010.

Kopriva rižoto


Jeka za V-magazin 


Pripremite:

oko 300g očišćenih listova mladih kopriva
2 šalice bijele riže
1 manja glavica luka
2 režnja češnjaka
1 žlicu mascarponea ili drugog krem sira
maslinovo ulje
papar


Oko 5 minuta prokuhajte koprive u neslanoj vodi. Odmah ih prebacite u jako hladnu vodu kako ne bi izgubile zelenu boju. Sačuvajte vodu u kojoj su se koprive kuhale.

Luk naribajte na ribež za jabuke, češnjak sitno narežite pa pirjajte na maslinovom ulju. Posolite i dodajte ocijeđenu koprivu, još malo pirjajte, pa kad je sve mekano načinite pire u blenderu ili štapnim mikserom.


U dobijeni pire dodajte rižu, dolijte vodom u kojoj su se kuhale koprive, dosolite pa kuhajte uz miješanje dok riža ne omekani. Ne dolijevajte previše tekućine. Pred kraj kuhanja vatra treba biti posve lagana. Začinite paprom i umiješajte sir.


Rižoto možete poslužiti oblikovan u kalupićima ili ga posuti ribanim pecorinom u dubokim tanjurima.

Uz rižoto ponudite salatu od rajčice, slani sir ili prepečenac.






1 komentar :