petak, 19. ožujka 2010.

Proljetni quiche


Maja za V-magazin



Pripremite:

za tijesto:

200g brašna
1 žličicu praška za pecivo
200g svježeg sira
1 jaje
sol

Od brašna, praška za pecivo, sira, soli, jajeta i po potrebi malo hladne vode zamijesite tijesto. Umjesto običnog brašna, možete staviti pola kukuruznog. Ako želite, u tijesto možete staviti i 2-3 žlice maslinovog ulja.
Ostavite ga u hladnjaku zamotanog u prozirnu foliju najmanje sat vremena.


za nadjev:

2 vezice mladog luka
200g svježeg sira
2 bjelanjka
1 jaje
200g slatkog vrhnja
150 g sitno narezane pancete
sol
svježe mljeveni papar


Tijesto tanko razvaljajte pa njime obložite 12 malih oblika namazanih maslinovim uljem. Također možete ispeći i jednu pitu u velikom obliku.


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite male quicheve 15tak minuta. Neka se malo ohlade prije nadjevanja.



Nadjev pripremite tako da na blago prepečenu pancetu dodate mladi luk usitnjen na kolutiće velike par centimetara.
Kratko prepecite pa ohladite. Istucite snijeg od bjelanjaka pa mu primješajte propasiran sir i vrhnje i istučeno jaje. Posolite ako je potrebno, popaprite i smjesom punite oblike s polupečenim tijestom.

Pecite 10 minuta. Veliki quiche pecite duže, dok ne porumeni.



Ove male pite jednako su ukusne i tople i hladne.




















2 komentara :

  1. ove izgledaju bolje nego one u Večernjaku.
    njam!

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš nam je drago da vam se naše fotke sviđaju! :)

    OdgovoriIzbriši