srijeda, 17. ožujka 2010.

Couscous s janjetinom




Pripremite:


500g janjetine bez kosti
2 glavice luka
1 crvena paprika
2 manje rajčice
maslinovo ulje
kajenski papar
kurkuma
kumin
kardamom
sol

Usitnite luk i papriku, rajčicu ogulite i izvadite sjemenke, te narežite. Pirjajte na maslinovom ulju da omekša. Kad ispari tekućina, dodajte posoljeno meso i kratko promiješajte sve zajedno, pirjajte 20 minuta pa nalijte temeljcem ili vodom toliko da prekrije meso. Kad prokuha dodajte kajenski papar i ostale začine istučene u mužaru. (Količina začina ovisi o ukusu onoga tko priprema i nije strogo propisana.)
Neka kuha još oko pola sata na jako laganoj vatri.


Poslužite s couscousom pripremljenim po uputstvu na pakiranju - kratko preliven vrelom vodom, zaparen i oplemenjen s malo dobrog maslinova ulja.






2 komentara :

  1. U popisu namirnica za pripremu couscousa s janjetinom navedeni su i kurkuma, kumin i kardamom. U opisu pripreme nigdje ne nalazim u kom se trenutku pripreme dodaju i u kojoj kolicini, vec samo pisete o kajenskom papru kojeg pak nema u popisu namirnica. Mozete malo pojasniti?

    Ljubazno zahvaljujem

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, taj redak nam se nažalost izgubio kod c/p pa se ispričavamo. Sad je recepis potpun! :)

    OdgovoriIzbriši