nedjelja, 14. veljače 2010.

Pita od maka



Pripremite prhko tijesto za pite - pogledajte u ranije objavljenom postu: Tijesta

za nadjev:

3 dl mlijeka
4 žlice vanil šećera
2 žlice griza


Skuhajte griz i u toplo dodajte 250g mljevenog maka pa još malo promiješajte na vatri.
U kremu dodati 100g maslaca i 3 žlice šećera u prahu, malo cimeta i nekoliko klinčića istučenih u mužaru.



Dvije trećine tijesta razvaljajte i pokrijte dno pleha. Pecite 15 minuta na 170 stupnjeva.Za to vrijeme od preostalog tijesta načinite trake.

Po malo ohlađenom tijestu namažite neki kiselkasti pekmez pa razmažite nadjev i prekrijte trakama tijesta složenim u rešetku.


Pecite još 15 minuta.






2 komentara :

  1. Odlično mi izgleda ova tvoja pita do maka. Mak jako volim ali moji dečki ne pa rijetko išta pravim s makom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala!
    Mi obje volimo mak pa nam je ova tema jedna od dražih. :)

    OdgovoriIzbriši