utorak, 1. prosinca 2009.

Okruglice od srnetine u mole umaku


Mole - naziv za umake koji se koriste u meksičkoj kuhinji: pikantni, s profinjenim okusom čokolade, blago orašastog okusa.

Za okruglice:

600g mljevene srnetine
1 glavica jako usitnjenog luka
2 kajzerice narezane i natopljene u toplom mlijeku
1 jaje
desetak pecan oraha sitno narezanih
timijan
sol
papar


za umak:

dvije žlice maslinovog ulja
pola šalice umaka od rajčice
usitnjena 4 češnja češnjaka
1 dl crnog vina
40g čokolade s 80% kakaa ili jedna žlica čoko-granula
sol
čili


Za okruglice meso malo isperite hladnom vodom,umiješajte luk, razmekšano i ocijeđeno pecivo, jaje, narezane orahe začine. Oblikujte kuglice, lagano ih uvaljajte u brašno i kratko popržite da dobiju rumenu boju.

Na hladnom maslinovom ulju kratko popržite češnjak, zalijte s 2dl voda u kojoj ste razmutili rajčicu. Neka prokuha.


U umak stavite okruglice, smanjite vatru, posolite, ulijte vino i onoliko čili papričice koliko možete podnijeti.
Neka jako lagano kuha oko pola sata, na samom kraju dodajte čokoladu.








4 komentara :

  1. prefino! ja bi uz ovo njoke i rucak bi bija savrsen!!!!

    p.s. jel ide kakav vinjak ili malo vina unutra?

    OdgovoriIzbriši
  2. :) ccccc kad citam nabrzinu. kad se dokopam srnetine, radim ovo! sta je bilo za prilog?

    OdgovoriIzbriši
  3. Prilog su bile knedle sa sjemenkama lana.:)

    OdgovoriIzbriši