petak, 4. prosinca 2009.

Indijanerići





 
Pripremite za oko trideset kolačića:


200 g brašna
100 g maslaca
50 g šećera
3 žutanjka
3 žlice kakao praha
dvije pune žlice mljevenih lješnjaka



Prosijte brašno s kakao prahom i šećerom i u njega umrvite maslac, u sredinu stavite žumanjke i lješnjake i umijesite glatko tijesto. Ostavite ga sat vremena u hladnjaku. Razvaljajte i vadite oblikom za kekse male krugove.



Za šaum pripremite 3 preostala bjelanjka, 100 grama šećera i nekoliko žlica limunovog soka.
Na laganoj vatri otopite šećer u sirup s dvije žlice vode. Pazite da ne potamni. Istucite snijeg od bjelanjaka i u njega ukapajte sirup.
Tucite miješalicom cijelo vrijeme. Na kraju dodajte limunov sok. Masa mora biti jako čvrsta.


Na krugove od tijesta štrcajte šaum i pecite 10-15 minuta na 170 stupnjeva.



 
Kada se kolačići sa šaumom ohlade polijte ih čokoladnom glazurom koju ste načinili od 100 g crne čokolade otopljene u nekoliko žlica zagrijanog mlijeka sa dvije žlice šećera. U toplu smjesu čokolade, mlijeka i šećera dodajte jednu žlicu maslaca.


Pustite da se glazura osuši.
 
 
 









2 komentara :

  1. treba li se prvo ispeći podloga od tijesta, pa onda staviti šaum?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne, ne treba se peći tijesto. Šaum se stavlja na sirovo tijesto. Donji dio je tanak i 10 minuta pečenja je dovoljno.

    OdgovoriIzbriši