utorak, 15. prosinca 2009.

Dinstani kiseli kupus i pečeno carsko meso i kobasice





Pripremite:

800 g kiselog kupusa
1 kg carskog mesa
1-2 para odimljenih kobasica


Na zagrijanu svinjsku mast bacite posoljene komade carskog mesa. Nemojte meso pretanko narezati, najbolje za dva prsta, kožicu zarežite na nekoliko mjesta. Kad meso porumeni okrenite ga i odvojite nekoliko žlica masti. Neka meso porumeni i dobije koricu s obje strane.
Ulijte oko 2dl vode. Kad prokuha, stavite kobasice, poklopite i pecite oko 40 minuta lagano podlijevajući s malo vode.




Na mast koju ste uzeli iz posude u kojoj se peče meso, dinstajte lagano ocijeđeni kupus. Dovoljno je 20tak minuta, da kupus ostane malo "pod zub".
Poslužite po želji, s kukuruznim kruhom, palentom ili restanim krumpirom ili kuhanim u ljusci.

Uz ovo jako jelo prijat će frankovka ili rashlađena graševina ili rizling.











2 komentara :

  1. Zar nikakvog zacina ni u meso (osim soli) ni u kupus? Koje zrno papra, list lovora, cesnjak, nista?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne. U Lici se u ovakvim jelima nikada ne koriste začini.
    Svinjetina je dovoljno mirisna, kobasica dovoljno začinjena i paprikom i češnjakom i paprom, a domaćem kiselom kupusu svaki bi začin pokvario savršen tek.

    OdgovoriIzbriši