subota, 28. studenoga 2009.

Vitello tonnato


Jeka za V-magazin 


Pripremite:

700 g teletine od vrata
papar, sol
malo timijana
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje


za umak:

4 slana inćuna
2 žlice kapara, usitnjenih
2 glavice ljutike ili glavica ljubičastog luka
2 konzerve tune
4 žlice majoneze
6 žlica slatkog vrhnja
1/2 dl bijelog vina
peršin, limun


Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva, meso natrljajte solju i timijanom, pleh namažite uljem i pecite oko sat vremena povremeno zalijevajući s malo vode. Ohladite.

Sotirajte (naglo bacite na vruće ulje) inćune, kapare i luk da postane prozirno. Posolite, popaprite i ohladite.
Smiksajte tunu, majonezu, vrhnje, vino, ohlađenu mješavinu s inćunima, posolite i popaprite svježe mljevenim paprom.




Ohlađenu teletinu narežite na tanke odreske, složite na tanjur i prelijte umakom od tune. Servirajte s kriškama limuna.

Ovako pripremljeno meso i umak možete odvojeno čuvati nekoliko dana u frižideru.
Idealno je za unaprijed pripremljen obrok za goste.

Poslužite s rashlađenim "voćkastim vinom" i nekoliko vrsta kruha.

















1 komentar :