Tijesto:
300 g glatkog brašna, malo soli
1 jaje
2 žlice ulja
1 dl mlake vode
oštro brašno za posipanje stolnjaka
Nadjev:
500g svježeg sira
2 jaja
malo soli
Od brašna, jaja, ulja i mlake vode umijesite ne premekano tijesto. Oblikujte ga u kuglu i ostavite stajati oko 20 minuta. Razvucite ga u valjak i vucite na oko 80x100cm, podmetnite platneni stolnjak pazeći da nema miris deterdženta jer će ga tijesto povući.
Promiješajte sastojke za nadjev u glatku smjesu, namažite ga na tijesto samo na jednu stranu, ostatak tijesta nakapajte otopljenim maslacem, savijte uz pomoć stolnjaka u štrucu i režite rubom tanjura.
Štrukle kuhajte oko 20 minuta u puno slane vode.
Skuhajte bechamel i u još vruć umak dodajte 5 žlica ribanog parmezana i vezicu sitno narezanog vlasca.
Poslužite štrukle prelivene umakom.
Ovo se mora isprobati.Pre,predivno!
OdgovoriIzbriši