utorak, 29. rujna 2009.

Štrukle šminkerice

 
 
 
Tijesto:

300 g glatkog brašna, malo soli
1 jaje
2 žlice ulja
1 dl mlake vode
oštro brašno za posipanje stolnjaka


Nadjev:

500g svježeg sira
2 jaja
malo soli

Od brašna, jaja, ulja i mlake vode umijesite ne premekano tijesto. Oblikujte ga u kuglu i ostavite stajati oko 20 minuta. Razvucite ga u valjak i vucite na oko 80x100cm, podmetnite platneni stolnjak pazeći da nema miris deterdženta jer će ga tijesto povući.


Promiješajte sastojke za nadjev u glatku smjesu, namažite ga na tijesto samo na jednu stranu, ostatak tijesta nakapajte otopljenim maslacem, savijte uz pomoć stolnjaka u štrucu i režite rubom tanjura.

Štrukle kuhajte oko 20 minuta u puno slane vode.
 
 

Skuhajte bechamel i u još vruć umak dodajte 5 žlica ribanog parmezana i vezicu sitno narezanog vlasca.


Poslužite štrukle prelivene umakom.









1 komentar :