petak, 18. rujna 2009.

Šljive posipanke


Jeka za V-magazin


Pripremite:

1kg šljiva
5 žlica šećera

Manju tepsiju obilno namažite maslacem i poslažite na dno očišćene šljive. Pospite s 5 žlica šećera i pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.



za posip:

150g maslaca, rastopljenog
200g brašna
100 grama šećera
vanil šećer
malo soli


Pomiješajte sol, šećer i brašno, vanil šećer. Polako dodavajte rastopljeni maslac i rukama zgnječite mrvice za posip. Pospite po šlljivama i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.




Kolač je fin i topao i hladan, pospite ga šećerom u prahu, a možete ga poslužiti i uz sladoled.









Broj komentara: 5 :

  1. Iz licke torbe - je li ovo licki recept?

    OdgovoriIzbriši
  2. Pitam jer je vrlo slican engleskom crumble-u, pa mi je to zanimljivo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jest. Bila je to sirotinjska zamjena za kolače.

    OdgovoriIzbriši
  4. već treći put u dva tjedna uživamo u posipankama..

    pozdrav blogericama stalkericama!

    OdgovoriIzbriši
  5. Draga Anonimna,
    ovih dana ih i mi često pečemo, ali ne samo sa šljivama! :)

    Drago nam je da vam se recept svidio! :)
    (Maja)

    OdgovoriIzbriši