utorak, 8. rujna 2009.

Peperonata


Jeka za V-magazin 


Pripremite:

6 rog paprika ili babura (crvene i žute)
1 glavicu luka
1 veću rajčicu
češnjak
1 žličica šećera
maslinovo ulje
sol
svježi bosiljak


Na maslinovom ulju popržite sitno narezan luk i dodajte papriku narezanu na manje komade.



Lagano posolite i pecite 5 minuta, podlijte oko 1dl vode. Ogulite rajčicu, odstranite sjemenke i dodajte u papriku. Dinstajte da ispari sva tekućina. Maknite povrće u stranu i na ulju karamelizirajte šećer. Kad blago požuti miješajte da obloži papriku.




Dodajte 3-4 češnja ne presitno narezanog češnjaka, dosolite ako je potrebno i pospite bosiljkom. Ako volite oštriji okus narežite i ljutu papričicu.Poslužite kao predjelo, dodatak, ribi ili mesu toplo ili hladno.








1 komentar :

  1. Kakve divne boje!!! Miris kao da osjetim preko ekrana. :)
    M.

    OdgovoriIzbriši