petak, 21. kolovoza 2009.

Tart s kupinama i breskvama





Tijesto:

140g maslaca
100g šećera
250g brašna
1 jaje
malo soli


Nadjev:

4 žlice marmelade od bresaka ili marelica
5 bresaka
100g kupina

Hladan maslac smrvite s brašnom i šećerom, dodajte sol i umijesite s jajem i hladnom vodom. Stavite u hladnjak zamotano u plastičnu foliju na pola sata. Ogulite breskve (naglo ih umočite u vrelu vodu), prepolovite pa narežite na kriške - neoguljene breskve daju malo "jači " okus. Ocijedite ih u cjedilu.




Tijesto razvucite u pleh iz štednjaka, zadignite krajeve da čine malu "ogradicu", a možete umjesto velikog napraviti i nekoliko manjih tartova.




Namažite tijesto marmeladom. Složite kriške bresaka, a sredinu tijesta pokrijte kupinama.
Malo pospite smeđim šećerom i pecite oko 20 minuta na 180 stupnjeva.





Ovaj zavodljivi ljetni desert smo ukrale Nigelli Lawson iz jednog starog Voguea i malo ga "preuredili", a ona ga je uzela iz knjige Tamasin Day Lewis "The Art of the Tart".






2 komentara :

  1. ovo vam izgleda jako privlačno,blog vam je malo drugačiji od drugih.To mi se sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala! Upravo to smo i željele - da bude malo drugačiji.:)
    (Maja)

    OdgovoriIzbriši